
- Zaloga: Na zalogi
- Znamka: Govinda
- Model: 4038507009116

Škrob tapioke – vezivo brez glutena
Škrob tapioke pridobivajo iz korenine kasave, ki je doma v Južni Ameriki. Naravno je ne samo brez žitaric, temveč tudi brez glutena in je idealno kot vezivo za brezglutenska peciva, omake in še veliko več. Ker je brez okusa, ga lahko dejansko uporabite povsod, tako v sladkih kot slanih jedeh. Absolutno morate imeti v vaši shrambi!
Kuhanje in peka brez glutena s tapiokinim škrobom
Omakam, sladicam in juham daje kremasto, gladko konsistenco. Puding lahko preprosto pripravite tudi s tapioko, na primer naš kremast, sladek vanilijev puding iz tigrovih oreščkov. Kruh brez glutena in žitaric, somun ali v tortah, mafinih in piškotih: konsistenco peciva brez glutena lahko izboljšate tako, da dodate 1 žlico tapiokinega škroba z malo vode. Zaradi visoke moči zgoščevanja ga lahko idealno uporabite kot zgoščevalec za juhe in omake.
Škrob ni primeren za surovo uživanje. Prosimo, da naš tapiokin škrob uporabljate samo v jedeh, v katerih ga pogrevate.
Okus: nevtralen